ingredienser
200 gram smør eller margarine
½ liter mælk
100 g gær
100 g sukker
2 æg
75 gram rosiner (kan undværes)
800-900 gram mel
æg til pensling
1) Til at starte med tager du gæren og smuldre den op i en stor skål. Herefter tilsætter du sukker og begynder at røre rundt indtil det bliver flydende
2) Smelt nu dit smør/margarine i en gryde eller i en mikroovn. Herefter tilsætter du mælken i fedtstoffet.
Det er vigtigt at blandingen af mælk og fedtstof er fingervarmt, da du ellers vil dræbe gærcellerne.
3) Nu skal din blanding af mælk og fedtstof blandes sammen med gæren. Når det er gjort tager du 2 æg og blander sammen med.
4) Tilsæt nu melet lidt af gangen indtil dejen er blød og lind. Hvis der behøves mere mel end de 900 gram tilføjer du blot lidt. Husk at ælt dejen godt.
Nu skal dejen blot hæve i en time med et viskestykke over sig ved stuetemperatur.
Herefter vil dejen være vokset til det dobbelte og skal nu formes til boller. Husk igen at ælt dejen godt inden du former den til boller. Hvis der ønskes rosiner i, kan du ælte dem ind i dejen nu.
Form bollerne og smid dem op på en bageplade eller bagerist.
Herefter tager du igen dit viskestykke over, og lader dem hæve efterfølgende i 30 min.
Nu skal de blot pensles med æg eller mælk, og i ovnen i 12 min ved 200-225 grader. Herefter vil du have de blødeste og luftige fødselsdags boller :)








Ingen kommentarer:
Send en kommentar