Ingredienser:
Flæskesteg 1½ - 2 kg
2 små løg eller 1 stort løg
2 svinebouillonterninger
Laurebærblade
nelliker
1) Stegen lægges i en lille bradepande med sværen nedad. Der skal nu tilsættes vand indtil sværen er dækket. Stegen sættes i ovnen (forkoges) i 20 min ved 160 grader.
2) Herefter vendes stegen og ligges på en rist over bradepanden. Der bliver nu lagt et stort løg/2 små løg ned i vandet, og 2 bouillonterninger (dette skal senere blive til sovs).
3) Nu når stegen ligger på risten oven på bradepanden, gnider du citron ud over sværene med hånden (det kan sagtens være det citron i de gule plastik beholdere). Herefter drysser du den godt med salt (få det godt ned mellem hver enkelt svær) og til sidst smider du laurbærblade og nelliker i mellem sværene. Nu skal stegen vidresteges i 1 time og et kvarter ved 160 grader.
4) Når stegen nu har være i ovnen i en time og et kvarter skal skyen hældes fra (det vand som ligger under stegen, og skal blive til sovs). Herefter tages laurbærblade og nelliker ud af stegen.
Stegen sættes nu i ovnen igen ved 225 grader i 15-20 min. Jeg giver normalt min steg de sidste 5 min af tiden på grill.. Men husk at holde godt øje, da den hurtigt kan blive sort i toppen. Grillen har dog den effekt at den får en rigtig sprød svær frem på flæskestegen...
Jeg havde desværre gang i lidt for meget på en gang (brune kartofler, agurksalat sovs og flæskesteg), så min blev en smule sort, dette kan dog lige skrabes af.. :) Sprød blev den da!





Ingen kommentarer:
Send en kommentar